tirsdag 22. august 2017

Mandag 21.8. Nancy-Eberbach

Startet dagen på motorsykkel fra Nancy i Frankrike og kjørte med vilje langt ut på landet, dvs. uten motorvei. Ikke på langt nær så sjarmerende som byene vi opplevde første dagen i Frankrike, helt øverst i østre hjørne, men nå har vi da sett hvordan man egentlig har det på landsbygda i nord-Frankrike også. 

Ankom Hofstätten hvor vi skulle hente bilen igjen. En hel uke med et eller annet som hadde stått på hadde tømt bilen for strøm, så ADAC (tysk samarbeidspartner med NAF) måtte komme med en bøtte strøm for påfylling 😼

Det er lettere å være passasjer og ta bilder når en sitter på i bil :) 

Mer sightseing: Nå til Heidelberg hvor jeg i flere år har hatt lyst til å besøke slottet, men med motorsykkel blir sånt tungt påkledd når en skal tråkke rundt med mye klær og må parkere langt unna. 
I dag ble ønsket oppfylt. 















Jeg vet ikke hva slottskatten sa til Knut Morten, men morsomt må det ha vært. 


Etter slottsbesøket begynte vi å somle nordover. Det vil si; det ble mer somling enn det vi egentlig hadde tenkt oss pga. en dødsulykke for en motorsyklist (dette ifølge en politimann som var så grei å informere oss om at hvis vi fortsatte forbi ham så ville vi havne i en kø som MINST ville stå stille et par timer). Dette førte oss ut på en lang omvei, men for all del vi kjørte oss aldri bort. Vi bare oppdaget et nytt sted. 
Dette nye stedet heter Eberbach og kan absolutt anbefales. Særlig det hotellet vi bor på; Altes Badhaus. Det ble bygget i 1469!!!  Fantastisk koselig rom med et morsomt bad. Man må sitte i badekaret pga. takhøyden, men hvis man strekker hals kan man se ut av vinduet og være synlig for de i leilighetene over gata. Nydelig mat og sjarmerende vertskap. Litt vanskelig å parkere bil da den må parkeres på offentlig parkeringsplass nede ved elva Neckar. Hotellet ligger på torvet og naboene er en isbar og et bakeri/konditori.  Verdt hver eneste krone!












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar