lørdag 9. juni 2012

Dag 7-8: Antwerpen - Oudenburg - Gravelines




For det første: Vi har det bra, ingen skader eller annet. Bortsett fra at noen har gjort en større skade i byen Oudenburg og der fantes ikke Internett. 


Vi startet fra Antwerpen fredag morgen. Det regnet ikke da vi startet, men det var vel også det eneste positive ved fredagens start. Antwerpen sentrale strøk er IKKE et sted vi akter å oppsøke frivillig noe mer. Ufyselig kjøring fra bilisters side. Trikkeskinner. Dårlig asfalt. Dårlig skiltet og lite oversiktlig både med og uten GPS. Til slutt gjorde vi som vi gjorde i Hamburg for 2 år siden. Stoppet, logget om GPS'en slik at den valgte raskeste vei ut av elendigheten (i riktig retning) INKL. motorvei. Da løste det seg etterhvert. Ut kom vi, mirakuløst nok uten skader. KM hadde et par nokså hjertebankende opplevelser med dustete og utålmodige innfødte Antwerpinger. Vi kom dit i øsende regnvær uten å ville det egentlig, men pga. et innfall om å droppe www.hotels.com så ble det slik det ble. Vi har lært!


Det blåste og regnet annenhver og hver sin gang og jeg tror ikke vi overdriver stort ved å påstå at det var 12-15 m/sek. Det var en tøff tur. Det ble i grunnen ikke noe bedre utover dagen, bortsett fra at det for det meste sluttet å regne etter at vi kom til Belgia. Blåste gjorde det fortsatt. 


Ankom Bikers Loft, Oudenburg, Belgia nokså slitne og Eva tok en liten ettermiddagslur før kvelden fortsatte. Traff både lokale motorsyklister og 3 særdeles koselige engelske nå førtidspensjonerte ingeniører fra Mercedes-fabrikken der. Usedvanlig hyggelige folk! Skal ikke se bort fra at ihvertfall en eller to av de faktisk kommer til Norge. Stedet er en veldig uvanlig overnattingsplass med relativt primitive forhold, men mange kreative løsninger. Se bilder. 


*************


Lørdagen kom, med fortsatt sterk vind, men i det minste litt varmere og uten regn. 
Har kjørt sik-sak for å se på diverse minner om 2. verdenskrig. Bl.a. stranden i Dunquerque og utskytningsstedet for V1 og V1 nær Eperleque = Blockhaus. Endte opp med litt sik-sak deretter og lette etter internett for å bestille hotell, men fant nokså tilfeldig en liten by med hotellrom, og her er vi nå. I Gravelines. 


Kan ikke være i Belgia uten sjokolade. 

Ikke spør. Den var åpenbart av merke BMW 200 - something. 

Røykerommet på Bikers Loft, Oudenburg


Pussig å installere dusjrommene midt på gulvet på denne måten, men - why not?

Syklene ble parkert inne

11 mikroovner, 4 frityrkokere, 5 kaffetraktere, 2 vannkokere +++

Forsiden/inngangspartiet på Bikers Loft


Vi telte ca. 13 tobakkssjapper på grensen mot Frankrike (på belgisk side) 

Ingen grenseovergang med respekt for seg selv uten minst en slik sjappe som bl.a. selger gnomer og andre glassfiberfigurer


Ifølge merkelappen nok tobakk i ett spann til 800 sigaretter.. Aldri sett før!

KM i Dunquerque

Vi fant også Blockhaus, Eperleque, på stedet hvor V1 og V2 ble skutt ut. 










Aner ikke hva som er galt, men bilder får jeg ikke overført i dag. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar