fredag 12. august 2016

Søndag 7. august, Første del: Grossglockner

Vi har altså vært på overnatting Guesthouse Mountain View hos Nick og Guljan Turrell. Hun opprinnelig fra Kirgisistan (tror jeg damen prøvde å forklare meg), han fra England. De hadde bodd sammen i England i 16 år før de nå har tatt sjansen på å kjøpe seg en egen bedrift i utlandet og altså havnet her ved Grossglockner Hochalpenstrasse. Modig!  De trenger fortsatt litt hjelp til inntektene, så alle som skal denne veien anbefales å prøve å få overnatting hos de. Ligger altså på sydsiden av Grossglockner, ca. en drøy halvtime  nedenfor toppen, hvis man da ikke stopper i Heiligenblut på veien ned. 
Direkte link til deres egen hjemmeside her: http://www.guesthousemountainview.com/ 



Resten kom vel egentlig kvelden før, så da kjører vi videre. Først innom Heiligenblut og så videre opp på Grossglockner. Mange bilder følger







Det er 26 dobbelkurver, altså en høyre og en venstre for hvert nummererte skilt. Halvparten opp, halvparten ned på nordsiden. 















Og så var vi kommet til toppen. Akkurat da vi parkerte så var det tåke, men Asle ville gjerne opp på Bikers point og kjørte av gårde, mens vi fant oss varm kaffe og te. Mens vi satt der letnet det opp og da Asle kom ned kunne han fortelle at han hadde hatt noe utsikt der oppe fra likevel. Bra!!







Så startet vi på veien ned igjen, denne gang altså på nordsiden for å havne i landsbyen Ferleiten, og så videre forbi Zell am see og videre til Walchsee og grenseovergangen ved Kufstein til Tyskland. 









Vel nede er det bare å suge til seg inntrykkene av Østerrike i all sin prakt før vi forlater landet for denne gangen. 



















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar