lørdag 6. august 2016

Frokost i Kroatia, kaffe i Slovenia, lunsj i Italia, middag i Østerrike

Som i tittel nevnt: Frokost i Kroatia, kaffe i Slovenia, lunsj i Italia, middag i Østerrike. Vi er nå kloss innpå Heiligenblut og et par steinkast unna Grossglockner.

Før noen rekker å spørre. Motorsykkelen til KM er ikke reparert. Den har defekt dynamo og står igjen på et Honda-verksted i Rijeka, Kroatia. Hvordan den kommer seg hjem til Norge er ikke bestemt ferdig ennå. Vi hadde jo ikke tid til å vente på den (4-10 dager), så KM sitter på i bil. Nei, han får ikke kjøre :)

Det blåste hatter og høy på turen fra Senj til grensa til omtrent den Slovenske grensen og når til og med godeste Haraldsen mister veigrepet på en Ducati Multistrada, så burde det si noe om vindhastigheten.  Du verden så glade vi er for at vi kjørte nordover og ikke sørover, det var kø omtrent helt fra Italia til Kroatia, hele veien gjennom Slovenia. Ca. 30-40 km med mer eller mindre stillestående kø hvor folk gikk ut av bilene for å strekke på bena, skravle og ta en røyk. Italia har betalings-motorveier, men det fungerer fint. I første bommen tar man en billett, ved avkjøring kommer en ny bomstasjon hvor man betaler med enten kort eller kontant. Husk å ikke kjøre på Telepass-luka, det blir bare krøll, for den åpner seg kun ved Telepass-brikke.
En overraskelse for oss var Plöckenpass som går fra Italia til Østerrike. Følg skiltene ut av Italia, nord for Udine i retning Austria og når den store veien deler seg til Villach eller Trieste, velg Trieste. Et mareritt for de som ikke liker svinger, men en opplevelse for de som liker hårnålssvinger i 11% helling/stigning på det bratteste.

Her er et knippe bilder fra turen. Noen med kommentarer.

Sånn så forresten kjøkkenet vårt ut i huset i Senj. Siste kvelden da dette ble tatt så hadde vi forresten en lang forestilling med naturens eget fyrverkeri. Det lynte først laaaangt borte i ett sett og så kom det nærmere og nærmere, så vind og så et forrykende regnvær som ga seg like før vi stod opp.


 Ingen bilder underveis i Kroatia eller Slovenia dessverre. I ettertid skulle jeg ønske vi hadde tatt noen...  Det neste er fra første stopp i Italia.

 Det går kjempebra å kjøre bil, bare se så fornøyd jeg ser ut.

 Motorvei i Italia med utsikt mot dolomittene. Ikke så veldig spesielt kanskje, men kan være med som et eksempelbilde.




 Fra starten på Plöckenpasset, helt nederst på italiensk side.

 Tydelig at man ønsker motorsyklister velkommen.


 Svingene er nokså krappe.

Noen steder slike åpne tunneler som er mest for å sikre veien mot snøskred (tror jeg)

Måtte ta et par bilder av GPS'en underveis i Plöckenpasset.

Veien i 4 etasjer synlig, med hårnålssvinger imellom. Og dette er bare en liten bit av strekningen.

 Og på toppen er det 1360 meter over havet med en liten restaurant og et par souvenirbutikker.



 Og når jeg snudde meg og så den andre veien så oppdaget jeg at grenseovergangen til Østerrike var bare noen meter bortenfor.




Endelig nede!


 Og jammen kom det ikke noen svinger over neste fjell også, før vi nærmer oss bunnen av veien opp til Heiligenblut/Grossglockner.

 Vi tok til venstre i dette krysset.


Motorsyklister er fortsatt hjertelig velkomne.

 Dette overnattingsstedet fortjener ekstra skryt og omtale. Velkomsten var som om vi skulle være lenge savnet og endelig gjenfunnet. De er ferske i gamet og sliter litt foreløpig med å få det til å gå rundt, også pga. manglende snø sist vinter og alle avbestilte.
Hjemmesiden deres er:

http://www.guesthousemountainview.com/






Stakkars Siw ble stukket av veps og har nå fått et par allergitabletter eller tre og er blitt noe slakk i strikken.

Og så blir det jammen meg natta på oss natteranglere også til slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar