tirsdag 20. juli 2010

4. dag gjennom Øst-Tyskland fra Berlin

Jeg skal scanne visittkort med info fra Pension Hansen, ca. 2 mil fra Berlin sentrum, med veldig grei adkomst, rett på hovedvei. Stedet kunne sikkert gjerne vært oppgradert en smule, samt lagt inn Internett...  Men de hadde et bittelite basseng (som Monica konstaterte 24 grader oppi, og det var deilig med et bad der etter en god ettermiddag i Berlin. 

Vi reiste derfra etter frokost og ba GPS'en som vanlig om å finne ei rute uten Autobahn. Det tok sin tid. Vi har dessverre ikke noen bilder fra denne turen. Dels fordi vi ikke tok oss tid, dels fordi det faktisk ikke var så mye spennende å ta bilde av. Det var kilometer, på kilometer med rette strekninger, svinger, smale veier og mye dårlig asfalt. Mye grønt, gult og mere grønt å se på... De dyrker mye mais og hvete der omkring...


Veien ut til Tsjekkia gikk endelig ut via byene: Flöha, Augustusburg og Marienberg. Deretter stod det Chomutov på skiltene. Tar meg ikke tid nå til å lage fullstendig kart over ruta vi tok, det tar tid å rekonstruere.

Bitteliten anekdote fra Flöha, hvor vi stoppet for å studere kartet. Det kom en mann som på stotrende engelsk spurte om jeg var lei av bilen min, korrigerte det til motorsykkel etterhvert. Da jeg svarte; Nei, jeg er godt fornøyd og akter å fortsette å ha den, svarte mannen: "Så synd - for meg".  :)


Overnattet deretter på et litt lugubert sted, rett over grensa, midt i "Harry-distriktet" hvor de har innpiskere for å selge deg sigaretter og gnomer/nisser osv. St.Sebastian. De var igang med å innrede Casino i 1. etg. Vet ikke om det vil hjelpe noe særlig på stedets seriøsitet. 

Totalt kjørt den dagen 301 km.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar