mandag 11. oktober 2021

På tur i det blå i går, søndag 10.10.21

Det meste begynner å flaske seg. 
Mens vi forsåvidt slår ihjel tid mens vi venter på bilen vår så inviterte vi Bergljot på tur. 

Hensikten var egentlig å se 4 vannhjul og en spennende by med 4 flotte kirker. Byen heter Abaràn og ligger like langt nord for Murcia som vi er syd for byen. Mye mulig det var der alt sammen, men byen var et mareritt både å kjøre i og enda verre å parkere i gangavstand til det vi ville se. Bl.a. medførte det en blindvei hvor det ikke var plass til å snu. Denne blindveien lå i bunnen av en lang bakke nedover som jeg så måtte rygge opp igjen, inkludert 2 nokså trange svinger. Det ble jo en slags test på ryggekunnskapene og evnen til å gjennomføre. Leiebilen er fortsatt uten riper eller bulker. 

Nåvel, vi klarte å parkere i gangdistanse for de av oss som har problemer med slikt og få et av vannhjulene innen nært synsfelt. De har selvfølgelig en hensikt med å få vannet opp på et høyere nivå, enten det nå var til vanning, fontener eller something. Dessuten var det et anlegg som vi antar er et vannrenseanlegg for husholdningsvann i byen.

Etter det sedvanlige besøket på et vannhull for å tømme både inn og ut skulle vi hjem. Etter normal prosedyre foregår det delvis ved å kjøre etter retningssans og delvis ved å kjøre etter Google veibeskrivelse, UTEN motorvei. Selvfølgelig havner man da totalt utenfor folkeskikken. Og utenfor folkeskikken finner man gjerne underlige ting. Denne gangen fant vi et helt dalføre med solcelleanlegg, det største vi noengang har sett. Mange mange kvadratkilometer som bare fortsatte og fortsatte. Vi har bare tatt bilder av en brøkdel, mest for å gi et inntrykk av utnyttelse av områder som antagelig egner seg dårlig til å dyrke noe. 

Her kommer egentlig mer eller mindre de samme bildene som ble lagt ut på Facebook.





















1 kommentar:

  1. Det er litt flere solceller her ( alt som er mørkt på bildene) enn vi har på taket hjemme 🙂

    SvarSlett