torsdag 19. mars 2015

Kruttfestival i Valencia + litt fra dagen før

Bloggen skrives nå i omvendt rekkefølge siden det ikke ble lagt ut noe i går. 

Først altså dagen i dag, hvor vi endelig fikk overvære selve "Mascleta'en", dvs. oppskyting av krutt i store mengder, midt på lyse dagen. Har fått en video av det, men den er dessverre for stor til å laste opp hit. Statuer over hele byen, kinaputter og festligheter over hele byen. Overalt smeller det, hele tiden.
Vi parkerte slik som spanjolene gjorde det i dag, oppå et fortau. Straffen ble nesten at vi ble innestengte av en ny bil som stilte seg foran oss, så det var bare flaks at vi så hvem som gikk ut av bilen og fikk han med tilbake for å flytte den. 


Det er altså den svarte (foreløpig) forrest, som er vår leiebil. Det kom enda en foran som sperret utkjøringen like før vi skulle dra. 




Nei, disse bilen står ikke og venter på grønt lys, fotgjengere eller annet: De er parkert, lukket, låst og forlatt der. 

Disse enorme figur-oppsatsene er laget i isopor og pappmasjé og brennes/destrueres når festivalen er slutt, unntatt vinneren. Den blir utstilt i dertil egnet eget museum for alle vinnere (må være en enorm bygning, siden de jo er kjempestore hver eneste en). Dette er bare noen få av MANGE rundt om på veikryss, rundkjøringer og små torg.

 


Noen av deltagerne i opptogene som går gjennom byen og er en del av festivalen. Dessverre har vi ikke klart å finne et opptog å ta bilder av.  


Og så var det "Mascleta", en gedigen oppvisning i krutt og smell, som altså foregår på Rådhusplassen hver dag en ukes tid (må studere programmet for å bekrefte antall dager, har ikke akkurat her og nå)



Og etterpå kom en hel armada med opprydningsmannskaper.


Og etter besøket i Valencia dro vi hjem mot leiligheten i Denia, men som vanlig med litt omveier og jeg synes fortsatt det er moro med rundkjøringene ;)


Til slutt litt sightseing, bl.a. en kitesurfer som virkelig fikk god trening i dag. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar